Szeptemberben megkezdődik az elektromos VW ID.3 modellek kiszállítása

A Volkswagen bejelentette, hogy már szeptemberben megkezdi az első elektromos ID.3 modellek átadását, viszont ezen példányoknál néhány beígért funkció még nem lesz elérhető.

A Volkswagen eredetileg nyár elején tervezte az elektromos ID.3 modellek átadásának a megkezdését, ám a szoftveres hibák sorozata és a koronavírus is megnehezítette a helyzetet. A vírus most már nem zavarja érdemben a gyártási folyamatot, a szoftveres hibák egy részét pedig kijavították, így szeptemberben meg is kezdődhet az első példányok kiszállítása.

Fontosa azonban, hogy mivel minden hibát még nem sikerült kijavítani, így a szeptemberben átadott autókban néhány funkció nem lesz elérhető, ezeket később majd egy frissítés alkalmával aktiválják csak, amikor már tényleg megbízhatónak mondható a működésük. Ilyen funkciók például az infotainment rendszer külsős applikációkat támogató része, illetve a head-up display távolságmérő funkciója.

Aki teljes értékű autót akar, az választhatja a visszatartást, ez esetben pedig 2021 év elején kapja meg az autóját már minden egyes működő funkcióval együtt. Viszont akik kérik a kiszállítást és lényegében ezzel részt vesznek egy felhasználó visszajelző programban, azoknak az első három havi lízingdíjat teljes mértékben elengedi a gyártó.