Szelídebb Toyota Yaris GR mutatkozott be a japán piacon

A Gazoo Racing gyári Toyota tuningműhely még tavaly leplezte le az új Yaris bitang csúcsváltozatát. Most megérkezett egy szelídebb példány is, de csak a japán piacra.

A Toyota és a GR (Gazoo Racing) alaposan ráfeküdt a sportos paletta felépítésére. Elég csak a Supra és a Yaris átiratokra gondolni, melyek közül az utóbbi ráadásul nem olyan régen kapta meg az újgenerációs csúcsváltozatot. Persze, vannak olyanok is, akiknek már túl sok a parányi kocsihoz a 250 lóerő és az összkerék meghajtás, így most le is leplezték a szerényebb, kizárólag csak elől hajtó Yaris GR változatot is.

Ebben az esetben az alap Yaris 1,5 literes 120 lóerős szívómotorja kerül a kis járgányba, melynek kinézete legalább annyira menő, mint az izmosabb testvéréé. Különbségnek számít még a gyengébb, azaz hagyományos fékrendszer és a CVT váltó is.

Az új Yaris GR azok számára lehet alternatíva, akik szeretik a feltűnést, de nem a lóerőkben látják a lehetőségeket. Meg hát nem mellesleg a jóval barátibb árcédula is könnyebben eladhatóvá teheti. Mi viszont sajnos nem vásárolhatjuk meg, a Toyota ugyanis csak a hazai, azaz a japán piacon kezdi meg a forgalmazását.