Szedánnal bővült a Mercedes A-osztály palettája

Ha eddig azt hitted, hogy a CLA lényegében a Mercedes A-osztály szedán kivitele, akkor tévedtél. Az utóbbi ugyanis még csak most mutatkozott be a Párizsi Autószalonon.

Sokan évek óta abban a tudatban élnek, hogy a Mercedes már egy ideje kínál szedán kivitelű A-osztályt. Természetesen a CLA-ra gondolnak, ami igaz, hogy négyajtós, de közel sem átlagos lépcsőshátú variáns, hanem egy négyajtós kupé.

Az igazi A Sedan még csak most mutatta meg magát a Párizsi Autószalonon. Oldalról simán bele lehet látni a C-osztály sziluettjét, ami közel sem baj, hiszen már annak is remekül eltalálták az arányait a németek. Kisebb méretben ráadásul még kívánatosabb, különlegesebb a Mercedes formavilág.

Na de mennyire aprócska a csillagos márka belépő szintű lépcsőshátúja? Gyakorlatilag semennyire. A 4,5 méteres hossz és a 2,7 méteres tengelytáv a teljesen használható kategóriába tartozik, gyakorlatilag pont akkora, mint amekkora egy C-osztály volt a 2000-es évek elején.

Természetesen nem csak formai felfrissüléssel érkezett a legkisebb Mercedes szedán, hanem azért villant néhány okosságot is. Ilyen például, az új fejlesztésű MBUX infotainment rendszer, mely olyan elemeket is magába foglal, mint a GPS alapú adaptív tempomat, a sávtartó és sávváltó automatika, vagy a teljes hangvezérlés.

Számunkra szomorú érdekesség, hogy a CLA-val ellentétben az A-osztály szedán nem Kecskeméten, hanem a németországi Rastatt városában készül majd.