Száguldozás miatt bukta a jogsiját a belga Formula 2-es pilóta

A belga Amaury Cordeel az autóversenyzés világának egyik ígéretes csillaga. A Formula 2-es pilóta azonban nem csak a versenypályán gyors, ami most a vezetői engedélyébe került.

Az autóversenyzés világában az egyik legfontosabb tényező a sebesség. A jó autóversenyző viszont a pálya területét elhagyva képes hátra hagyni a száguldozás világát. Persze, mondhatnánk, hogy aki tehetséges a versenyzésben, annak valószínűleg olyan reflexei vannak, hogy nem érheti baj az utcákon sem. Igen ám, csak hogy a közutakon átlag (vagy az alatti) vezetők is közlekednek, tehát bejön a kiszámíthatatlan tényező is az egyenletbe.

Ezen dolgokról feledkezett meg Amaury Cordeel, az ígéretes Formula 2-es pilóta, amikor hazájában Belgiumban gyorshajtásra adta a fejét, ráadásul le is videózta azt és feltette a TikTok-ra. Az eset még 2020-ban történt, a rendőrség pedig most vette elő az ügyet.

Meg is született a döntés, azaz az 50 km/órás szakaszon 180 kilométeres óránkénti száguldást a hatóságok 3600 euróval és a vezetői engedély bevonásával jutalmazta, ez utóbbi visszaszerzésére ráadásul fél évig esélye sincs a versenyzőnek. A 20 éves pilótának ráadásul nem ez volt az első ilyen akciója, korábban ugyanis egy 300 km/órás sebességgel száguldó Audit is posztolt, de akkor sikerült letagadnia, hogy ő ült a volán mögött.

Amaury Cordeel éppen pár héttel ezelőtt írta alá a szerződését a Virtuosi versenyistállóval a következő évre is, illetve az Alpine Academy tagjaként Forma 1-es tesztelések is szerepelnek a programjában. Ezen dolgokat Motorsport.com portál információi szerint a vezetéstől eltiltás nem érinti, hiszen a versenyzői licensz nincs utcai jogosítványhoz kötve, a szerződéseket pedig egyelőre egyik fél sem mondta vissza.