Szabadidős ruhában az új kompakt Fiat

Szabadidő-terepjárókéhoz hasonló külsőt kapott a Fiat kompakt modellje, a Bravo utódjának is tekinthető Ottimo, amelyet egyelőre nem forgalmaznak nálunk.

Crossover stílusú autója ma már minden márkának van, ez alól a Fiat sem hiányozhat. Míg nálunk most vezették be a retró formájú 500X-et, addig a sanghaji autószalonon egy szabadidő-autós jelleggel felöltöztetett kompakt ferdehátút mutattak be. Az Ottimo ismeretlen a világnak ezen a táján, hiszen a Bravo méretével megegyező, de annál modernebb típust egyelőre csak Kínában forgalmazzák. A műszaki alapjait az Egyesült Államokban árult Dodge Dart adja, amely viszont a nálunk is népszerű Alfa Romeo Giulietta padlólemezére épült.

A Cross kivitel a jól bevált recept szerint épült, ehhez az Ottimo hasmagasságát megemelték, nagyobb kerekekkel és kartervédős lökhárítókkal látták el, a tetősínekbe pedig kiegészítő LED-es fényszórók kerültek. Az Ottimo Cross egyelőre prototípusként mutatkozott be, de nagyon valószínű, hogy gyártásba adják. Nem tudni azonban, hogy ez a típus eljut-e az európai piacra a Bravo utódjaként, a Fiat mindenesetre megígérte, hogy hamarosan a mi kontinensünkön is új kompakt modellt mutatnak be.