Szabadalmi rajzokon az új Honda Civic

Nem sokkal az után, hogy leleplezték az új Honda Civic amerikai változatának prototípusát, most a szériagyártmány formájának szabadalmi rajzai kerültek nyilvánosságra.

New Yorkban, az autószalonon villantotta fel a Honda, milyen lehet az új Civic kupéváltozata. A látványos formájú sportmodell egészen biztosan nem jut el hozzánk, de a prototípus már annak az új generációnak a műszaki alapját hordozza, amelyre a következő generációs európai Civic is épül majd.

Most azok a szabadalmi hivatalnak szánt rajzok kerültek nyilvánosságra, amellyel az új Civic sorozatgyártású változatának formáját kívánják levédeni. A képeken a lépcsőshátú és a kupéváltozat látható, és bár utóbbit csak az amerikai piacon forgalmazzák, a négyajtós hozzánk is eljut majd.

A rajzokról jól látható, hogy megtartottak valamit a kupé prototípus látványos külsejéből, például a széles hátsó lámpákat. A lépcsőshátú kivitel pedig, ha nem is lesz olyan feltűnő, a hátsó kialakítása legalább egyedinek mondható. Újdonság még, hogy most először az angliai üzemben gyártott ötajtós modell is kapható lesz a tengerentúlon.