SUV változatot kaphat a Fiat Tipo következő generációja

A Fiat vezérigazgatója árulta el, hogy ugyan sikeresnek mondható a Tipo piaci szereplése, de elkerülhetetlennek látszik egy SUV verzió létrehozása is. Hogy miért? Mert manapság abban van a pénz!

A Fiat jövőbeli terveiről beszélt az AutoExpress magazinnak Olivier Francois vezérigazgató, ráadásul egy érdekes kérdésre, a modellpaletta bővítésére is kitért az interjúban. Egészen pontosan a Fiat Tipo jövőjéről és a hozzá kapcsolódó modellváltozatokról esett pár szó.

Igen, modellváltozatok, ugyanis a Fiat vezér szerint nem elég az, hogy sikeresnek mondható a kedvező ár-érték aránnyal rendelkező Tipo a maga kategóriájában, több kell, ha tényleg tovább akar lépni a gyártó.

„Jól teljesít a Tipo, de azért nem egy SUV. A jövőben elkerülhetetlen lesz egy emelt hasmagasságú crossover változat beépítése a palettába. A vevők ezeket az autókat keresik, ebben van a pénz is”- jelezte Olivier Francois, ezzel lényegében alátámasztva, hogy a későbbiekben az Alfa mellett a Fiat is jobban ráfekszik majd az SUV kínálat fejlesztésébe. Igaz, ők ezt kicsiben teszik, míg a jóval tehetősebb vásárlókat megcélzó Alfa Romeo inkább a nagyobb modellekre helyezi a hangsúlyt.