Strandautót kínál a Citroen

Nem olyan régen a legendás Méhari visszatéréséről lehetett hallani, de nem gondoltuk volna, hogy ilyen gyorsan bekerül egy strandautó a Citroen kereskedéseibe.

Az egyszerűsége miatt nagyszerű C4 Cactus után híre ment annak, hogy a Citroën a legendás Méhari feltámasztását fontolgatja. Most pedig már arról számolhatunk be, hogy hamarosan egy műanyag karosszériás strandautó kerül a Citroën kereskedéseibe, igaz, egyelőre csak Franciaországban. A városi minikre specializálódott Bolloré termékéről, a levehető tetős Bluesummer modellről van szó, amelyet hazájában a Citroën márkakereskedői is kínálnak majd.

A fiatalos stílusú strandautó 3,69 méter hosszú, 1,71 méter széles és 1,61 méter magas, az utasterében négy személynek és 200 liternyi poggyásznak jut hely. A kiskocsit 68 lóerős elektromotor mozgatja legfeljebb 110 km/órás sebességgel, míg a 30 kilowattórás lítium-fémpolimer akkumulátor városban 200, országúton pedig 100 kilométeres hatótávolságot ígér egy feltöltéssel. A Bolloré Bluesummer egy évben 3500 példányban készül majd, az első darabok pedig a Hertz és Europcar autókölcsönzők flottájába kerülnek, akik a dél-franciaországi üdülőhelyeken teszik elérhetővé.