Stílust váltott a Nissan Micra

Bemutatkozott a Micra ötödik generációja, ami az elődjei gömbölyű formavilágával szakítva sportos, lendületes stílusú lett, nagyobb utastérrel és sok új extrával.

Több mint harminc év után alaposan megváltozott a Nissan Micra. Az első két generáció apró méreteiről volt ismert, majd jött a következő két nemzedék gömbölyű, bájosan retró formája. A párizsi autószalonon leleplezett ötödik generációs Micra azonban szakít a múlttal, és egészen sportos, lendületes stílusú karosszériát kapott. Sokkal jobb a kiállása, hiszen hosszabb, szélesebb és laposabb is az elődjénél, ezért már nem számít kimondottan női autónak.

Belül is teljesen megújult a Micra, nemcsak felnőttesebb lett a berendezés, de a minőségérzet is sokat javult. Új a kormánykerék, míg a műszeregység és a 7 colos érintőképernyő a nagyobb Nissanokból lehet ismerős. Az extrafelszerelések is onnan származnak, így a városi vészfékező gyalogosfelismerővel, a sávelhagyásra figyelmeztető és holttérfigyelő, valamint a felülnézeti képet adó kamerarendszer. Bose hifijének érdekessége a fejtámaszba épített hangszóró.

Műszakilag már az aktuális Clio alapjára épül, vele együtt gyártja a Renault. A motorok is a francia testvérmodellből érkeznek: a 0,9 literes, háromhengeres benzines és az 1,5 literes, négyhengeres dízel is megtalálható lesz, egyaránt 90 lóerővel, az alapmotor pedig egy ezer köbcentis, háromhengeres szívómotor 73 lóerővel. Csökkent a gördülési és szélzaj, az utóbbi az áramvonalas formából eredő 0,29-es légellenállási együtthatónak köszönhető. Az új Micra várhatóan 2017 első felében érkezik a kereskedésekbe.