Sportváltozatban is itt a Porsche Macan

Újabb változatban jelent meg a Porsche kisebbik szabadidő-autója: a Macan GTS az eddigi két benzinmotoros modell közé érkezik.

Gyári sportváltozatban is bemutatkozott a Porsche Macan. A GTS kivitel olyan vásárlóknak való, akik nem elégednek meg az alapmodellnek számító Macan S 340 lóerejével, de nem akarták a 400 lóerős Macan Turbót megvásárolni. Az újdonság motorja ugyanaz a 3 literes V6-os benzines, amely az S-ben is dolgozik, de itt 360 lóerős teljesítményre képes, 500 newtonméteres nyomatékát pedig 1650 és 4000 közötti fordulatszámon adja le. Az összkerékhajtással és hétfokozatú, duplakuplungos automatával szerelt Macan GTS ezzel 4,8 másodperc alatt gyorsul nulláról százra és 255 km/óra a végsebessége.

A GTS ráadásul sportosabb a Macan eddigi kiviteleinél, hiszen nagyobb méretű, elöl 360 mm, hátul 330 mm átmérőjű féktárcsákat kapott, a légrugózás és az adaptív futómű szériafelszerelés, a GTS pedig ezzel menet közben automatikusan változtatja a hasmagasságát és a lengéscsillapítás mértékét. A 20 colos RS Spyder könnyűfém kerekekkel szerelt sportmodell ráadásul 10 milliméterrel közelebb került az aszfalthoz, mint a Macan Turbo. Az újdonság 2016 első negyedévében kerül a kereskedésekbe.