Sportos-terepjárós városi mini az Opeltől

Különleges változatban mutatkozott be az Opel Adam: a divatos városi mini legújabb kivitele a sportmodellek és a szabadidő-autók vonásait egyesíti.

Fából vaskarikának tűnhet az Opel újdonsága, hiszen az Adam legújabb változata a sportmodellek és a szabadidő-autók vonásait is magán hordozza. A divatos városi miniből korábban Adam Rocks néven emelt futóművel és fényezetlen védőborításokkal szerelt terepjáró-kivitel, valamint Adam S néven feszesebb futóművel és erős turbómotorral szerelt sportváltozat is készült. Az Adam Rocks S ennek a kettőnek a keveréke.

A karosszérián megmaradtak a Rocks fekete műanyag védőelemei és a lökhárítók fémes színű kartervédő-betétei, a pirosra fényezett tető és a hátsó tetőszárny azonban már az S modellről származik. Az elektromotorosan nyitható vászontető ugyanakkor ismét a Rocks kivitel sajátja. Az utastérben az Adam S kagylóüléseit találjuk, piros betétes kormánykerékkel, váltógombbal és műszerfal-dekorációval. Az Adam kínálatában megszokott módon a színek és anyagok között szabadon válogathat a vásárló.

A motorházfedél alá a Rocks ezer köbcentis, háromhengeres turbómotorja helyett az Adam S-ből származó 1,4 literes, négyhengeres turbómotor került. A 150 lóerős teljesítményre és 220 Nm forgatónyomatékra képes erőforrás rendkívül fürgévé teszi az Opel sajátos minijét, hiszen a hatfokozatú kézi váltóval sűrűn kapcsolgatva 8,5 másodperc alatt gyorsulhatunk nulláról százra és 210 km/óra lehet a végsebesség. A Rocks 15 milliméterrel megemelt futóművét ugyanennyivel ültették le, az újdonság tehát az alapkivitel hasmagasságát kapta.