Sportos kiegészítőkkel újult meg a Kia Stonic

A Kia Stonic ráncfelvarrása két új felszereltségi szintet hozott a palettába. Egyértelműen a sportos megjelenés irányába tolta el a közkedvelt koreai SUV modellt a gyártó.

A Kia nem panaszkodik a Stonic eladásaira, de természetesen ez nem jelenti azt, hogy a koreai SUV elkerülheti a modellciklus közepi felfrissítést. Ez most meg is történt, ráadásul úgy, hogy a gyártó sportosabbra vette vele egy kicsit a figurát.

Persze, ez nem azt jelenti, hogy sokszáz lóerős kivitelekkel árasztják el a piacot, csupán két új felszereltségi szint, a GT Line és a GT Line S jelent meg a palettában. Mindkettő látványos külső kiegészítőket, például agresszívebbre rajzolt lökhárítókat, teljesen új dizájnnal feldobott hűtőrácsokat és kéttónusú, a tető mellett az első légbeömlőt is átszínező fényezést kínál a vásárlóknak.

Belül vágott aljú kormányt találhatunk szénszálas hatású műszerfalbetétekkel kiegészítve. Érdekesség, hogy bár a legtöbb gyártó vörös varrásokkal jelzi a sportosítást, a Kia erre a feladatra fehér cérnát használ, mely a szintén új ülések mellett a perforált bőrrel bevont kormánykeréken is visszaköszön.

A két felszereltség az 1 literes turbós benzines egységgel lesz elérhető 100, illetve 120 lóerős teljesítménnyel, ráadásul az utóbbihoz már 48 voltos mild-hibrid rendszer és üzemmód kapcsoló is tartozik.