Sportos crossover az Infinititől

Megmutatta legújabb sportos szabadidő-terepjárójának prototípusát az Infiniti. A QX Sport Inspiration tanulmányautó a QX50 utódjának előfutára lehet.

Sportos szabadidő-autó prototípusát mutatta be a pekingi autószalonon az Infiniti. A Nissan luxusmárkája QX Sport Inspiration néven leplezte le legújabb tanulmányautóját, amely nem olyan futurisztikus, mint a koncepciók szoktak lenni. Ez pedig egyet jelenthet: az újdonság már a középkategóriás crossover QX50 utódját vetíti előre.

Formája a márkától megszokott módon feltűnő, LED-es fényszórókkal és jellegzetes formájú hűtőmaszkkal, sok ívvel és törésvonallal az oldalán. A karosszériába simuló kilincsek és a kamerákkal helyettesített visszapillantó tükrök csak a tanulmányautó tartozékai, ezek szinte biztosan eltűnnek a sorozatgyártásig, máskülönben azonban szinte szériaérett a forma.

Az utastér meglehetősen letisztult, hiszen a vezetőközpontú belső térben csak a digitális képernyővel helyettesített műszeregységet, valamint az infotainment szélesvásznú képernyőjét találjuk. A gombokat szinte teljesen száműzték, egyedül a váltókar és mellette az infotainment kontrollere maradt meg. A hajtásláncról nem árult el részleteket az Infiniti, de a műszeregység fordulatszámmérőjén 6500-nál kezdődő piros mező arról árulkodik, hogy benzines motor kerülhet az újdonságba.