Sportkocsit nyert egy amerikai férfi, de mégsem jut hozzá az autójához

Amerikában sorsjegyen nyerte meg a főnyereményt egy férfi, akinek elméletileg egy Chevrolet Corvette C8-at kéne kapnia. A helyzete azonban nem könnyű, a sorsjegyet forgalmazó cég ugyanis nem gondoskodott előre a kocsiról, most pedig már nem igazán vesznek fel rá rendeléseket.

Van az úgy, hogy az emberre rámosolyog a szerencse, míg másnak évtizedek alatt sem jön össze, hogy valami igazán kézzelfoghatót is nyerjen szerencsejátékban. Ezért sem szabad túlzásba vinni a dolgot, ám kétség sem fér hozzá, hogy akinek egyszer bejön a dolog, az teljesen másként tekint majd a helyzetre.

Mint például Dennis Kahler, aki egy kaparós sorsjegyet vett magának Amerikában, amivel egyből meg is nyerte a főnyereményt, egy új Corvette C8-ast és hozzá még 250 ezer dollárt. Mesébe illő a sztori, ám azért van némi csavar is a dolgokban.

Kiderült ugyanis, hogy a Dennis által vásárolt sorsjegy forgalmazója, a Georgia Lottery nem gondoskodott előre a nyereményautóról, hanem úgy tervezték, hogy majd ha megvan a nyertes, akkor egy helyi kereskedéssel lebonyolítják az ügyet, ezzel megadva a lehetőséget, hogy a szerencsés személy maga állítsa össze az új játékszerét. Persze, ez egy átlag autónál működne is, csak hogy a Corvette C8 esetében már közel évekre előre tekintve is megvannak a megrendelt példányok tulajdonosai.

Mit lehet tenni? A nyertes és a szervező több helyi kereskedéssel is tárgyalt már azóta több-kevesebb sikerrel. Kiderült ugyanis, hogy bár néhány kereskedő még tud rendelést felvenni az autóra, ám ezek némelyike komoly felár és előleg ellenében sem tud dátumot mondani az autó megérkezésére.

Dennis tehát jogilag nyert egy autót, ám egyelőre nem látni, mikor lesz kézzel fogható eredménye a dolognak, aminek Amerikában könnyen jogi következményei is lehetnek. A szerencsejáték szervezője pedig legközelebb előre gondolkodik, hogy ha már felajánl valamit nyereményként, az a sorsjegy kibocsátása pillanatában legyen elérhető, hiszen senki sem tudhatja, hogy a főnyereményt jelentő szelvény egy nap vagy esetleg másfél év múlva kerül a szerencsés vásárló kezébe…