Sportkocsit gyártana a Bentley

Lélegzetelállító formájú sportkocsi tanulmányával jelentkezett a Bentley a genfi autószalonon. Az EXP 10 Speed 6 névre keresztelt prototípusból hamarosan szériagyártmány válhat.

Látványos formájú sportkocsit állított ki a Bentley a genfi autószalonon. Az EXP 10 Speed 6 névre keresztelt prototípus a brit luxusmárka jelenlegi stílusirányzatát viszi tovább, de azért megtaláljuk rajta az olyan jellegzetességeket, mint a kettős körfényszóró, a hatalmas rácsozott hűtőmaszk, vagy éppen a hangsúlyosan domborított hátsó sárvédők.

A kétszemélyes sportkocsi belső tere kétséget kizáróan luxustermék, hiszen az utasteret teljes egészében steppelt bőr, lakkozott fa és polírozott alumínium elemek borítják. A műszeregység egy részét színes képernyő helyettesíti, a középkonzol tetejére pedig 12 colos táblagép került, amelyen a navigációs térkép látható, és az autó főbb funkciói is innen kezelhetők.

Az EXP 10 Speed 6 műszaki felépítéséről csak annyit árult el a Bentley, hogy hibrid hajtás került a lemezek alá. A gyártó tavaly már bemutatott egy ilyen prototípust, azt a tradicionálisan 6,75 literes V8-as benzinmotorral és egy elektromotorral szerelték. A konnektorról is tölthető hibrid Bentley teljesítménye ezzel 640 lóerőre nőtt, míg fogyasztása harmadára csökkent.

Egyelőre azt sem árulták el, mik a tervek az EXP 10 Speed 6 bemutatásával, de sejteni lehet, hogy a Bentley egy újabb típus gyártására készül. A brit luxusmárka képviselői ugyanis megerősítették, hogy nem a Continental GT utódja, hanem egy új modell előzetese a koncepció. A Bentley egy másik újdonság bemutatására is készül: hamarosan terepjárót is kínálnak majd, amelynek a neve Bentayga lesz.