Sportkocsi és magángép egy mintára? Ezt célozza meg a Porsche és az Embraer együttműködése

A Porsche vásárlói rétege bizony tartalmaz olyan embereket is, akik akár egy magánrepülőgépet is megengedhetnek maguknak. Ha már így van, akkor miért is ne lehetne egyforma a kocsi és a repülő dizájnja?

A Porsche kiváló sportkocsikat gyárt, melyek árazása magától értetődően nem az átlag embernek szólnak. Ha pedig már valaki nagyon tehetős, akkor nem csak a Porsche, hanem bizony egy magángép is beleférhet akár a büdzsébe.

Ezen az elven indult el a Porsche, amikor összeállt az Embraer repülőgépgyártó céggel, hogy közösen alkossanak meg valami igazán különlegeset és exkluzívat. Ez lett a Duet Edition, mely egy olyan csomag, ami egyrepülőgépet és egy sportkocsit is tartalmaz. Ugyan azzal a dizájnnal!

Az igénylés menete? Elsőként az Embraer céghez kell betérni és jelezni a vásárlási szándékunkat a Phenom 300E modell felé potom 10 millió dollárért cserébe. Ha ez megvan, akkor jöhet a Porsche 203 ezer dolláros része, mely ilyen tételnél aprópénznek számít. Ha ez megvan, akkor már csak meg kell várni, hogy megérkezzen a repülő és a kocsi, melyek mintázata és belső dizájnja azonos lesz. Sőt, a Porsche 911 Turbo S hátsó légterelőjére még a repülőgép lajstromjele is rákerül, ezáltal bárhol járunk, tudhatják az emberek, hogy melyik gép a miénk a reptéren!

A Duet csomag különlegességét nem csak az ára jelenti, hanem az is, hogy Embraer és a Porsche csupán 10 példány erejéig lépi meg az autó-repülő dizájn összefésülést!