Speciális felszereltséggel ünnepel a Morgan

A sportos klasszikus autókat gyártó Morgan jövőre ünnepli fennállásának 110. évfordulóját. Természetesen lesznek ünnepi szériák is, ám felárat nem kérnek értük a vásárlóktól.

Ritka az olyan, hogy egy ünnepi, vagy speciális szériáért nem kér felárat a gyártó. A Morgan viszont pontosan ezt teszi, azaz a jövőre érkező 110 Edition felszereltségű modellek pontosan annyiba kerülnek majd, mintha csak simán „alap” verziót választana a vásárló. Persze, így sem olcsó mulatság (még használtan is 20-30 millió forint közötti összegről beszélünk típustól függően) egy ilyen, az autózás hőskorát felelevenítő, ám mégis modern sportkocsi birtoklása.

A 110 Edition lényegében új színeket, bőr motorháztető szíjat, sportkipufogót, belső csinosítást és még rengeteg apróbb átalakítást jelent. „Ha pénzt kérnénk érte, ez egy nagyjából 8000 fontos csomag lenne típustól függően. De nem kérünk érte semmit, mivel a 110 éves fennállásunkat ünnepeljük, és szeretnénk, ha ennek a vásárlók is részesei lehetnének. Természetesen ezen felül más meglepetéssel is készülünk még a későbbiekben”- mondta Steve Morris, a márka ügyvezető igazgatója.