Sosem volt még ennyire terepjárós a Mercedes X-osztály

A durva platós járgányokat is építő CarlexDesign most a Mercedes X-osztály alapjaira húzott fel egy vérbeli terepjárót. Lehet, eleve így kellett volna piacra dobni?

A Nissan Navara csillagos átirataként kapható Mercedes X-osztály nem zárt túlságosan fényes üzleti évet, gyakorlatilag alig sikerült eladni belőle pár példányt. Ennek a legfőbb oka, hogy az árához képest nem nyújt olyan sokat az emberek szerint a Mercedes platósa, főleg az egyre inkább erősödő konkurencia mellett.

Persze, teljesen más a helyzet, ha egy külsős tuning cég, például a Carlex Design alatt működő Pickup Division veszi kezelésbe a járgányt. A srácok lényegében a 2016-ban bemutatott Mercedes off-road tanulmány szintjére húzták fel az X-osztályt, megerősített karosszériával, alapos emeléssel, terepgumikkal és LED-es fényhidakkal együtt. Az autó alját is alaposan megerősítették, így a vállalkozó kedvű tulajdonosnak a sziklás tereptől sem kell tartania.

Motorikusan nem nyújt többet a Carlex Design csomagja, hiszen nem az X-osztály motorpalettával van problémája a vásárlóknak, hanem a visszafogott egyhangúságával. Na az pedig most már a múlté…