Sci-fi filmben szerepelhetne a legújabb Chevrolet

Futurisztikus formájával a távolabbi jövő autóját vetíti előre a Chevrolet koncepciója, amelyet a sanghaji autószalonon leplezett le a gyártó.

Bármelyik sci-fi filmben megállná a helyét a Chevrolet tanulmányautója, amellyel egészen biztosan nem találkozhatunk az utcán mostanában. Az FNR Concept ugyanis, amelynek nevében a betűszó a Find New Roads rövidítése, a közlekedés jövőbeli lehetőségeit kutatja, és egyszerűen elképesztően néz ki.

Az áramvonalas sportkocsikra hasonlító, de azoktól mégis különböző kapszulaformájú prototípus utasterét kétrészes, felfelé nyíló szárnyas ajtón keresztül lehet megközelíteni. A belső térben négy különálló kagylóülés kapott helyet, amelyek egymással szembefordíthatók, a műszerfalat pedig teljes egészében színes képernyő helyettesíti.

Az utasok pedig a képernyőn akár filmet is nézhetnek, az FNR Concept ugyanis autonóm, vagyis önálló közlekedésre is képes. A már ma is elérhető szenzorok segítségével a prototípus egymaga elboldogul a forgalomban, így a vezetést rá is bízhatják az utasok. A meghajtásról a kerekekbe épített kerékagymotorok gondoskodnak.