Ronaldo mégis vett egy Bugattit. Csak nem azt.

Emlékeznek tán, mekkora felhajtás kerekedett az álhírből, mely szerint a tavalyi Genfi Autószalonon leleplezett Bugatti La Voiture Noire (a fekete autó) valójában az aranylábú – és a sportautókat igencsak kedvelő – Cristiano Ronaldo számára készült.

Aztán persze kiderült, hogy a hír kacsa, maga a Bugatti is cáfolta, azt azonban nem, hogy Ferdinand Piech-nek köze lenne hozzá, így hamar feledésbe is merült a 16,7 millió eurós autó története.

bugatti-centodieci

De CR7-et nem kell félteni. A thesupercarblog.com írta meg először, hogy a Bugatti Centodieci nevű – 10 darabban limitált – Chiron-alapú autóra már letette a foglalót.

Hat-Ronaldo-einen-Bugatti-Centodieci-gekauft-560x373-6ae69f29ca22e0bc

A Centodieci a márka első újrafeltámasztásának állít emléket, amikor is a kilencvenes években befektetők és autómérnökök egy csoportja létrehozta ez EB110-et, az akkori idők csúcs-szupersportját, mely meglepően sokáig élt és több kivitelt is megélt. A centodieci természetesen 110-et jelent.

bugatti-centodieci2

A Chiron-alapokra teljesen új karosszériát terveztek, mely ötvözi magában az EB110 és a modern Bugatti-formavilágot, de ami talán még fontosabb, az a tény, hogy a Chiron 1500 lóerős, W16-os, nyolcliteres, quadturbó-motorjának teljesítményét 1600 lóerőre emelték. A 0-100 ennek köszönhetően 2,4 másodperc, viszont az aerodinamikai kiegészítők miatt a végsebesség 380 km/órára csökkent. Az autó ára 9.5 millió euró. Ami háromszor annyi, mint egy Chironé. Hát valahogy így kell mesterien eladni drágábban a kevesebbet.