Rolls-Royce a jövőből

Igazán futurisztikus tanulmányautóval kápráztatja el közönségét a Rolls-Royce: a Vision Next 100 keretében leleplezett 103EX a luxusautók jövőjét tárja elénk.

Idén ünnepli fennállásának századik évfordulóját a BMW, és a Vision Next 100 néven leleplezett jövőbemutató tanulmányautójuk premierjén megígérték, hogy a vállalathoz tartozó MINI és Rolls-Royce is előáll az idén egy-egy futurisztikus prototípussal. Az utóbbi márka koncepciója a 103EX nevet viseli, és a luxusautók távolabbi jövőjébe enged bepillantást.

Már a formája sem mindennapi, hiszen 28 colos, de keskeny kerekeivel, különálló, de burkolt sárvédőivel, markáns hűtőmaszkjával és csónakszerű hátsójával a 103EX formája egyszerre idézi fel a múltat és mutat a jövőbe. A Rolls-Royce jövendölése szerint ráadásul a jövőben újra teret nyer az egyedi karosszériaépítés, hiszen a tehetős vevők a kedvük szerint kialakított külsőt rendelhetnek majd autójukhoz. A hat méter hosszú, mégis légesen könnyűnek tűnő Rolls-Royce utasterében kényelmes fotelek, OLED képernyők, valamint a legfinomabb bőr- és faburkolatok várják az utasokat.

A 103EX természetesen autonóm vezetésre is képes, a tulajdonos határidőnaplóját pedig egy intelligens virtuális fedélzeti asszisztens tartja majd rendben. A márka illetékesei hozzátették, hogy a V12-es nagy valószínűséggel eltűnik majd a kínálatból, és a helyét egy károsanyag-kibocsátástól mentes erőforrás veszi át.