Rohamosan fogy a be nem mutatott Volkswagen

Jürgen Stackmann, a Volkswagen márka Sales- és Marketing igazgatótanácsának tagja beavatta a sajtó képviselőit az ID.3 piaci bevezetésének néhány részletébe.

Miután a német konszern május nyolcadikán megnyitotta az előrendelést a limitált 1ST kiadásra nagyon gyorsan 15 ezer megrendelést kapott a típusra. Stackman jó esélyt lát arra, hogy mind a 30 ezer erre allokált példány elkelt még mielőtt az álcázás nélküli szériapéldányt bemutatják a szeptemberi Frankfurti Autoshow-n.

5cf35a34-vw-battery-samsung-1

A bemutató után az ügyfelek leadhatják rendeléseiket a kereskedőknél, Stackman felhívta a figyelmet arra, hogy azok (az egyes importőrök már látták a végleges változatot) azonban jóval magasabb példányszámot igényeltek az anyacégtől, mint azt eredetileg tervezték.

1f85b403-vw-battery-samsung-2

Az első változat a közepes hatótávú akkumulátorcsomaggal és középső felszereltségi szinttel kerül a piacra hogy megalapozzon a kisebb illetve nagyobb hatótávú és alap- vagy luxusváltozat számára. Stackman elmondása szerint nem akarnak éveket várni az alapkivitel piacra dobásával (melynek nem titkolt célja beférni a 30 ezer eurós ár alá).

004b2f98-vw-battery-samsung-6

Az első példányok 2020 közepén érkeznek meg a vevőkhöz, a tervek szerint a zwickaui gyár 100 ezres kapacitása maximálisan ki lesz használva bár kétségkívül a 2020-as évben ezt még nem sikerül megugrani.

Az ID.3 bemutatása nem csak az elektromos VW-k új generációjának piacra kerülése miatt fontos, hanem ez lesz az első típus, amely online illetve vezeték nélküli hálózati kapcsolaton keresztül teszi hozzáférhetővé bizonyos funkcióit illetve frissítheti rendszereit.

b4978816-vw-battery-samsung-5

„Az autónkat így frissen tarthatjuk, követve a trendeket, tetszőleges kényelmi és egyéb funkciókat aktiválhatunk. Ehhez tapasztalatokat kell gyűjtenünk, mielőtt nagy számokban gondolkodhatunk, de körültekintőek és konzervatívok vagyunk az eladásokat illetően „-nyilatkozta a szakember.