Rizikós manővereket hajt végre magától a Tesla

A Tesla legújabb szoftverfrissítése tartalmazza az önmagától sávváltó funkciót is. Ez szép és jó, de a felhasználók szerint igen veszélyesen viszi végbe a szóban forgó manővert a rendszer.

A Tesla egyik legutóbbi szoftverfrissítése az önvezető rendszer képességeit is módosította valamelyest. Bekerült például a magától sávot váltó funkció is, így most már elméletileg ezen manőverhez sem kell emberi beavatkozás menet közben.

Csakhogy kiderült, hogy a rendszer gyakorlatilag tahó módon oldja meg a dolgokat, azaz elég közel vág be a többi autós elé, majd kemény fékezéssel alakít ki távolságot az előtte haladó jármű mögött. Magyarul letolja a többi autóst, majd még büntetőfékezik is egyet.

A másik probléma, hogy bizonyos beszámolók szerint simán bevág egy jóval gyorsabban haladó jármű elé is a Tesla, ezzel kimondottan balesetveszélyes szituációt alakítva ki. A gyártó természetesen azonnal foglalkozni kezdett az üggyel, ígérnek frissítést is a közeljövőben, ám első körben ismét figyelmeztettek mindenkit, hogy az Autopilot funkció emberi felügyeletet igényel még.