Retro terepes sportkocsit készít a RUF és Marc Philipp Gemballa

A legendás autóátépítéseiről elhíresült Uwe Gemballa fia a Porsche tuner RUF közreműködésével építi meg a Porsche 959 terep versenyautó modern átiratát.

A nyolcvanas-kilencvenes években világhírű autóátalakításairól elhíresült, majd 2010-ben gyilkosság áldozatává vált Uwe Gemballa örökségét fia, Marc Philipp viszi tovább a Marc Philipp Gemballa GmbH-n keresztül. Ennek a cégnek a projektje most egy olyan autó, mely a klasszikus és a modern gépek szerelmeseit egyaránt megszólítja. Bizony, modern átirat készül a Párizs-Dakar egyik leghíresebb versenygépéből, a Porsche 959-ből.

Az egzotikus, terepjárásra is alkalmas szupersportkocsi várhatóan még idén tavasszal bemutatkozik, ám vajnyi keveset lehet tudni a részletekről. Pedig a fejlesztés már több mint két éve tart, ám motorbeszállítót még csak most sikerült találni a különlegességhez.

Ez a Porsche karosszériákkal dolgozó, ám mégis teljesen egyedi autókat gyártó RUF lesz, akik a 992-es 911 Turbo S erőforrását alakítják át úgy, hogy az 750 lóerő leadására is képes legyen.

“Apám bízott abban a műszaki szakértelemben, magas színvonalban és jól bevált munkamódszerben, ami Alois Ruf névjegyének számít. Következésképpen természetes döntés volt számunkra, hogy a RUF Automobile lesz a motorfejlesztési partnerünk. Örülök, hogy folytathatjuk ezt a nagyon különleges barátságot és partnerséget”- mondta Marc Philipp az együttműködés bejelentése alkalmával.