Retró stílusú roadster V6-os motorral

A régi idők sportautóit kedvelők számára mutatta be az újonnan alakult Jannarelly márka az első modelljét, a 300 lóerős V6-ossal hajtott Design-1-et.

A hatvanas évek versenyautóit idézi meg az újonnan alakult Jannarelly márka első modellje, a Design-1. A gyártó nem egészen ismeretlen, hiszen a Halálos iramban sorozat legújabb részében látott közel-keleti W Motors sportkocsik tervezője, Anthony Jannarelly alapította.

A 3,86 méter hosszú, 1,84 méter széles és mindössze 1,08 méter magas Design-1 acél csővázára alumínium elemek, valamint szénszálas és üvegszálas anyagból készült karosszéria került, így a tömege mindössze 710 kilogramm. A Nissantól származó 3,5 literes V6-os szívómotor, amely a 350Z és a Murano, valamint több Infiniti-modell motorteréből lehet ismerős, 304 lóerőre és 371 Nm nyomaték leadására képes. A hátsókerék-hajtású Jannarelly ezzel alig négy másodperc alatt gyorsul nulláról százra, bár kissé meglepő, hogy a végsebessége csupán 220 km/óra, ami a hatfokozatú kézi sebességváltó rövidre vett áttételezésével magyarázható.

A bevezető szériából mindössze harminc példány készül, ezek apró szélvédőt, hátsó légterelőt, fedélzeti tűzoltó-készüléket, krómdíszítéseket és bőrborítású utasteret kapnak, 16 colos kerekeire elöl 225/50, hátul 245/45 méretű Toyo abroncsokat szerelnek. Az első példányokat 2016 nyarán szállítják ki, a Jannarelly retró stílusú sportkocsija 50 ezer euróba, körülbelül 15 millió forintba kerül.