Retro áruszállítót készül piacra dobni a Morris Commercial.

Nem csak a VW látja a lehetőségeket a retro hullám meglovagolásában, hanem bizony a most már ázsiai kézben lévő Morris Commercial is. Újragondolják az 50-es évek legendás Morris áruszállítóját és piacra dobják mai technológiákkal feljavítva.

Ha azt hitted, hogy csak a Volkswagen látja a lehetőségeket a retro modellek modernizálásában, akkor tévedsz. Nagyon úgy tűnik, hogy nem csak az ID.Buzz lesz az egyetlen elektromos modern-klasszikus a piacon a jövőben, ugyanis egy hasonló koncepcióval rukkolt most elő a Morris Commercial is.

A nagy múltú brit (jelenleg már kínai) márka az 1950-es évek legendás áruszállítóját, a Morris J-Type modellt gondolja újra teljesen modern megoldásokkal. Először is ugyebár ott van az elektromos hajtáslánc, ám mindezek mellett az is kiderült, hogy a JE névre keresztelt különlegesség teljesen karbonszálas felépítést kap.

Ezzel a gyártó célja, hogy a jelenleg kapható legkönnyebb dobozos áruszállítót hozzák össze, ami valószínűleg sikerülni fog. Persze, tömegtermék nem lesz belőle, hiszen a villanyos hajtás mellett a karbon használat is alaposan megdobja majd az árat, ám a nagyobb cégek számára erősen reklámértékű lehet egy ilyen modern klasszikussal kiszállítani a termékeket.