Részletek az új Suzukiról

Az első képek után néhány részletet is elárult a Suzuki a Frankfurti Autószalonon leleplezett újdonságáról, a négy méter hosszú Balenóról.

A formáját már ismertük, most pedig a műszaki részleteket is elárulta a Suzuki az új kisautójáról, amely a kínálatban a Swift fölé érkezik majd. A négy méter hosszú Baleno könnyebb, ugyanakkor merevebb lesz a kategóriában megszokottnál, utasterét pedig tágasnak ígérik, a csomagtartó például alaphelyzetben 355 literes, ami egy kategóriával feljebb is megállja a helyét. A műszerfalon a legmodernebb érintőképernyős rendszert találjuk, amely az Android Auto és az Apple CarPlay segítségével kapcsolódik az okostelefonhoz.

A Baleno kétféle motorral lesz kapható. Az egyik a Swiftből is ismert 1,2 literes, négyhengeres Dualjet benzines 90 lóerővel és 120 Nm nyomatékkal, az ötfokozatú kézi helyett CVT váltót lehet hozzá választani. A másik az új fejlesztésű Boosterjet benzinmotor, egy ezer köbcentis, háromhengeres, turbós erőforrás 112 lóerővel és 170 Nm nyomatékkal, ennél az ötfokozatú kézi sebességváltó alternatívája a hatsebességes automata. A Baleno újdonsága az enyhe hibrid hajtás, ami az 1,2 literes motorhoz érhető el, ennél a lítiumion akkumulátort töltő generátor szíjhajtással indítja be a start-stop rendszer által leállított motort, így még kisebb fogyasztás érhető el. Hogy mennyi, azt csak később árulja el a Suzuki.