Rekorder óra Ferrari logóval

Az órák és az autózás világa sokszor összefonódik, gondolhatunk itt a Swatch csoport által létrehozott Smart-ra, vagy a Forma-1 és a különböző óramárkák együttműködésére. Egy ideje már megszokhattuk, hogy a Ferrari istállónak a Richard Mille gyártja az egyedi óráit. Idén a legvékonyabb modell született meg a két cég kollaborációjából.

Aki ismeri a R. Mille-t az tudhatja, hogy általában nagy, robosztus és színes órákat készítenek. Az extravagáns kinézethez, extravagáns ár is társul, hiszen mondhatjuk, hogy a világ  közel legdrágább óráit köszönhetjük nekik. Sokszor állnak elő olyan megoldással is, amikből csak 1-1 darab készül, például kimondottan hírességeknek.

Jelen esetben nem ezt tapasztalhatjuk, ugyanis egy monokróm órát állítottak elő, ami mindössze 1.75 mm vastag. Ezzel megdöntötték az eddigi rekorder, Bulgari Octo Finissimo Ultra 1.8 mm-es csúcsát. A koncepció az volt, hogy a különböző mechanikai elemeket nem egymásra helyezik, hanem egymás mellé, ezzel a lehető legtöbb helyet nyerve. Ugyanakkor ne tévesszen meg senkit a modell picinysége, mivel nagyon komoly tesztelésnek vetették alá, így akár 5 g-s gyorsulást is kibír.

Az óragyártás világában létezik egy szabály, hogy a tok kialakításánál legalább 0.35 mm anyagot kell használni. Itt a R. Mille nem nagyon foglalkozott ezzel, vannak olyan részei az újdonságnak, ahol mindössze 0.18 mm fémötvözetet használtak. A szerkezet járástartaléka egészen elképesztő 45 óra, ami a hagyományos építésű modellek körében is jónak számít.

A vékonyság hozza magával az egyik különlegességet is. Egészen pontosan arról van szó, hogy ilyen vékony lap oldalára egyszerűen lehetetlen elhelyezni hagyományos koronákat, mellyel a beállítást elvégezhetnénk, így a karóra számlapi oldalán kapott helyet két, kizárólag kulccsal kezelhető állítási felület.

Na, de mennyibe is kerül pontosan a Richard Mille legújabb különlegessége? Az ára nagyjából 700 millió forintra tehető. Lesz, aki lecsap rá ilyen borsos áron? Biztosra vehetjük, hogy gyakorlatilag már meg is van az a 150 szerencsés (hiszen ennyi készül belőle csupán), aki nemsokára büszkélkedhet az új szerzeményével.