Rekordméretűvé dagad a BMW dízel visszahívása

Két hónapja jelentette be a BMW, hogy mintegy 450 ezer dízel autót hívnak vissza szervizelésre tűzveszély miatt. Nagyon úgy tűnik, hogy ez csak a jéghegy csúcsa volt, most már ugyanis 1,6 millió példányt rendeltek vissza átvizsgálásra.

Nagyon kellemetlen helyzet alakult ki az elmúlt hónapokban, miután sorra gyulladtak ki a BMW dízeljei. Csak Dél-Koreában 40 esetet tartanak számon, amikor egyszer csak magától kigyulladt az egyik bajor gázolajos.

A gyártó meg is vizsgálta a problémát és azonnal visszarendelt 450 ezer dízelt, mert a kipufogógáz-visszavezető rendszer hibája miatt szivárgás alakulhat ki, ami forró alkatrészekkel érintkezve tüzet okozhat.

Azóta kezdett csendesedni az ügy, most viszont derült égből villámcsapásként érkezett a hír: gyakorlatilag a 2010 és 2017 között gyártott összes dízel BMW érintett a problémában, ezért már 1,6 millió autót kell átvizsgálniuk ráadásul igencsak rövid idő alatt. Természetesen az esetleges alkatrész csere ebben az esetben is teljesen ingyenes, így nincs értelme figyelmen kívül hagyni, ha a BMW márkaszerviz felkeresi a tulajdonosokat.