Rekord eladásokat produkált a Tesla Amerikában

A Tesla sikert várt, és azt is kapott a Model 3-tól. A hivatalos jelentések szerint idén ez lett az Egyesült Államok kilencedik legkeresettebb autója, ezzel rengeteg benzines és dízel modellt utasítva maga mögé.

Elon Musk és a Tesla már a Model 3 bevezetésekor nem titkolta, hogy kirobbanó sikert várnak a „megfizethető árú” elektromos amerikaitól. Az üzleti zseni nagyjából 100 ezer eladott példányt jósolt 2019 év végére, amit egy kicsit kétkedve fogadott a nagyérdemű. Most kiderült, hogy Musk-nak lett igaza, nem is akármilyen mértékben.

A hivatalos adatok szerint ugyanis idén január és november között 127 836 darab Model 3-at értékesítettek csak Amerikában, ami még az elsőre bátornak tűnő becsléseket is felülmúlja. Érzékeltetésképpen a BMW a 2-es, 3-as, 4-es, 5-ös, 6-os, 7-es és 8-as szériából összesen nem adott el ennyi autót a helyi piacon.

A siker ezzel még közel sem ért véget, a Tesla ugyanis agresszív terjeszkedésbe kezdett világszerte, ami a tervek szerint még akár meg is triplázhatja az eddigi számokat.