Rapid megy, Scala jön. Új alapokkal kezd a Skoda az A-szegmensben.

A Skoda Rapid megpróbált sikeres lenni az alsó-középkategóriás modellek között, ám ez mérsékelten sikerült neki. Nem is erőltették tovább a gyáriak, inkább előröl kezdik az egészet.

A Skoda a Rapiddal mérsékelt sikereket tudott csak elérni hat év alatt, így a döntés megszületett: újra kell gondolni az egész A-szegmensben szereplést. Ennek értelmében nem lesz új Rapid, hanem jön helyette a Scala.

Az új modell neve latinul lépcsőt jelent, ezzel is jelezve, hogy új szintre emelik a dolgot a Skoda mérnökei.

„Új fejezetet nyitunk a kompaktok piacán. A Scala egy teljesen új fejlesztés, mely kapcsán az első pillanattól fontos volt a modern technológia, a biztonság és a dizájn. Biztosak vagyunk benne, hogy a Scala a legjobb esélyekkel indul, hogy átformálja az A-szegmenst számunkra”- mondta Bernhard Maier, a Skoda vezérigazgatója.

Pontos technikai részleteket még nem árultak el az illetékesek az idén Vision RS koncepcióként bemutatott autóról, azt viszont már lehet tudni, hogy ez lesz az első Skoda, mely a hátulján nem a hagyományos emblémát hordja majd, hanem jókora betűkkel ki lesz írva rá a teljes márkanév.