Range Rover Sentinel – ezt lőhetik!

Akár kisebb tüzérségi lövedékeknek is ellenáll a Range Rover páncélautója, a Sentinel, amely egy hét múlva mutatkozik be hivatalosan.

Autószalonokon autókat leleplezni? Mi lenne abban a meglepő? – talán ez járt a Jaguar/Land Rover csoport illetékeseinek a fejében, amikor úgy döntöttek, hogy a két hét múlva nyitó londoni biztonságtechnikai szakvásáron mutatják be újdonságukat. Persze, a döntést jelentős mértékben indokolja az is, hogy nem egy hétköznapi járműről, hanem egy páncélozott autóról van szó.
A Range Rover Sentinel a márka Autobiography modelljén alapul – csak éppen több mint fél tonnával nehezebb annál. És persze sokkal biztonságosabb is. A gyártó adatai szerint a jármű a legtöbb kézifegyver lövedékével szemben sebezhetetlen. Sőt: kibírja azt is, ha kézigránátot robbantanak alatta, vagy akár 15 kilogrammnyi TNT-t. És hogy mindezt ne csak a gyártó állítsa, be is vizsgáltatták terméküket a brit védelmi minisztérium egyik szakértő intézetével. Megnyugtató eredménnyel. Arról nem szól a fáma, hogy a szokásos műszaki típusún felül golyóbiztonsági garanciát is adnak-e az autóra…