Ráncfelvarrást kap a Renault Koleos

A modellciklus feléhez érkezett a Renault Koleos jelenlegi generációja, így mindenképpen indokolt a vérfrissítés. Dizájnjában alig változik, a motorpaletta viszont jelentősen bővült.

A Renaul Koleos második generációja három éve mutatkozott be. Elavultnak tehát nem mondható, ám mivel 6 éves modellciklust határoztak meg anno a gyáriak, a frissítés teljesen időszerűnek számít.

Mivel a Koleos eddig is a legújabb Renault márkaarculattal rendelkezett, értelemszerűen nem rajzolták át mélyrehatóan a vonalait, inkább az apróságokra koncentráltak a folyamat alatt. Új a hűtőrács, hangsúlyosabb 3D hatást kaptak a hátsó lámpák, elöl pedig minden esetben LED-esek lettek a fényszórók.

Belül több finom tapintású anyagot találunk, a hátsó sorban pedig új üléstámlák jelentik a legfőbb változást. A R-Link2 infotainment rendszer is kapott egy alapos frissítést, melynek egyik legfontosabb eleme, hogy most már az Apple iOS rendszer is támogatott az Android mellett.

A motorpaletta is bővült, egészen pontosan két dízel egységgel. Az 1,8 literes dCi 150 lóerővel és 340 Nm nyomatékkal került be a kínálatba, míg a 2 literes gázolajos esetében már 190 lóerőről és 380 Nm nyomatékról beszélhetünk.