Prius a jövőből

A Tokiói Autószalonra dobta fel egy kicsit a Toyota Priust a japánok gyári versenyrészlege és a Modellista tuningcég. Mintha egy sci-fi forgatásról lépett volna meg az Ambivalent RD.

A Toyota Prius alaphelyzetben egy kiváló hibrid járgány, viszont formai megoldások terén kimondottan távol áll az izgalmas kategóriától. Pedig megvannak benne a lehetőségek, legalábbis erre világított most rá a Toyota a Tokiói Autószalonon.

Az Ambivalent RD koncepció tehát a jelenlegi Prius alapos átszabása, mely a Toyota Racing Developmentnek és a Modellista tuningcégnek köszönhető. A TRD az új lökhárítókat, a küszöböket, a felniket és az ültetést tette hozzá a dologhoz, míg a Modellista felel mindenért, ami a polgárpukkasztásról szól. Van itt kérem légterelő légterelővel kiegészítve, csillag formájú felnivilágítás és lökhárítóba szerelt kijelző, melyen bármilyen ábra megjeleníthető. A harmadik féklámpát sem aprózták el a srácok, ez ugyanis lényegében az egész autót kettéosztja hátulról, sőt még a tetőn is tovább fut uszonyt formázva.

Az Ambivalent RD koncepció csak a külső megoldásokról szól, a hajtáslánc és a technika ugyan az, ami az utcákon szaladgáló példányokban van.