Premier előtt jöttek új képek és információk a Porsche Taycan Cross Turismo-ról

Hivatalosan még csak egy hét múlva ünnepli premierjét az elektromos Porsche Taycan sportkombi verziója, ám már most megérkeztek az első gyári képek és információk a Cross Turismo kapcsán. A tesztelési folyamatról árultak el tényeket a gyáriak.

Március 4.-én, azaz alig egy hét múlva ünnepli hivatalos premierjét az elektromos Porsche Taycan sportkombi karosszériával készülő, azaz Cross Turismo változata. A bemutatóhoz közeledve annak rendje és módja szerint megkezdődött az információ csepegtetés. A gyáriak azonban most még nem a technikai specifikációkkal hangolnak minket az újdonságra, hanem a tesztelési folyamat adataival és képeivel.

Ezek szerint a Cross Turismo tesztpéldányaival összesen 998 ezer kilométert tettek meg eddig a gyáriak a legváltozatosabb terep és időjárási körülmények között. Jártak vele például Afrikában, a Pireneusokban, Norvégiában és Amerikában is.

A versenypályás próbák természetesen a Nordschleifén zajlottak többnyire, de kipróbálták az újdonságot többször is a Nardo, a Hockenheimring és a Porsche Weissach-i tesztpályájának aszfaltján egyaránt. A szélcsatornában összesen 325 órát töltött az autó.

„A Cross Turismo fejlesztése alatt természetesen a Taycannal szerzett eddigi tapasztalatokra támaszkodhattunk. Mindezek mellett el kellett érnünk, hogy az autó legalább annyira jól érezze magát a versenypályán, mint a homokban, sárban vagy kavicsban. A végeredmény valami egészen elképesztő. A Cross Turismo semmiképpen sem egy vérbeli off-road járgány, de elboldogul a burkolattal nem rendelkező utakon is. Olyan, mint egy svájci bicska, csak éppen 21 colos kerekeken gurul.”-lelkendezett Stefan Weckbach, a márka modellpalettáért felelős alelnöke.