Praktikus lesz a Skoda Kodiaq

Már csak egy napot kell várni a hivatalos világpremierre, de a Skoda még most is elárult és megmutatott újabb részleteket készülő szabadidő-terepjárójáról, a Kodiaqról.

Szeptember elsején leplezi le új szabadidő-terepjáróját a Škoda, de eddig már számtalan alkalommal szellőztette meg az újdonságot. A tanulmányautóként is megismert modell karosszériájának részleteit sejtelmes képeken mutatták meg a csehek, de egy prototípus álcázással a Tour de France felvezető autójaként is rajthoz állt a modell. Most az utastérről mutatott újabb képeket a Škoda.

Az új Kodiaq műszerfala a márkára jellemző módon egyszerűen áttekinthető és könnyedén használható lesz. A középkonzolra érintőképernyő került, alatta egyértelmű gombokkal kezelhető a klímaberendezés és a további funkciók, míg a műszeregység számlapjai az üvegművesek munkáit idézik.

Praktikus lesz a Kodiaq: a második üléssor három részre osztott, és a harmadik sor támláival együtt teljesen sík padlóvá alakítható. Harminc ötletes megoldást találunk majd a fedélzeten, például az alvásra is alkalmas fejtámaszokat vagy az ajtók élvédőit. A 4,7 méter hosszú és 1,88 méter széles Kodiaq lesz egyben a Škoda első hétszemélyes modellje, amelynek csomagtere öt üléssel 720 literes, kettővel pedig 2065 literesre bővül.