Porsche Macan tuning Mansory módra

A Cayenne után a Porsche kisebb szabadidő-autóját is kezelésbe vette a Mansory, a Macan pedig feltűnőbb és erősebb is lett az átalakítástól.

A svájci Mansory a Cayenne után ezúttal a Porsche kisebb szabadidő-autóját vette fel a programjába. A Macan nagy légbeömlős első lökhárítót, szellőzővel ellátott motorházfedelet, kiszélesített kerékjárati íveket és oldalsó küszöböket kapott, hátulják diffúzorral kombinált lökhárítót és méretes légterelőt találunk. A Mansory hagyományainak megfelelően természetesen minden kiegészítő elem szénszálas anyagból készült. 22 colos könnyűfém kerekek és rozsdamentes kipufogórendszer is került a kocsira, a futóművet pedig nem kevesebb, mint 40 milliméterrel ültették le, amitől igazán sportautós lett a Porsche-terepjáró megjelenése.

A motorvezérlést sem hagyták érintetlenül, a vadabb külsőhöz ugyanis erősebb motorok dukálnak. A Macan Diesel S teljesítménye 300 lóerőre, a legnagyobb nyomatéka 700 newtonméterre nőtt, így 5,6 másodperc alatt gyorsul nulláról százra és 260 km/óra a végsebessége. A Macan Turbo még fürgébb lett, hiszen a 400 lóerős benzinmotorját 460 lóerősre izmosították, a maximális nyomaték pedig 650 Nm, amivel már 4,5 másodperc alatt eléri a száz km/órát, a végsebessége pedig 274 km/óra.