PET-palack ülés, drágán?

A Polestar -mint a Volvo tisztán elektromos, exkluzív és nagyteljesítményű típusokat gyártó almárkája -, eddig is nagy érdeklődést keltett mindenhol, ahol megjelent, ezúttal azonban az új Polestar Precept típusról szivárogtattak ki érdekes információkat, mellyel ismét remekül magukra terelték a figyelmet.

A már létező Polestar 1 és 2 típusok mellett a Precept igazán futurisztikusnak tűnik, pedig azok is igazán eltalált, jövőbemutató formatervekkel büszkélkedhetnek. Az orr-rész igazi sportautót idéz, ugyanakkor a Polestar négyajtós Grand Tourerként definiálja.

Polestar-mit-Sitzen-aus-PET-Flaschen-560x373-6ff5352c3176929f

A hatalmas – 310 centiméteres – tengelytáv garantálja a bőséges helykínálatot, visszapillantótükrök helyett természetesen itt is kamerákat találunk. Az igazán érdekesek az egymással szemben nyíló ajtók, melyeket a nagy akkumulátorcsomagot is rejtő masszív padlólemez tett lehetővé, hiszen az autó strukturális merevsége nagy, így a B-oszlopot elhagyhatták.

A beltérben a Polestar szinte mindent újrahasznosított anyagokból alkotott meg. A stílusos sportülések vázát újrahasznosított PET-palackokból nyomtatták 3D-technológiával, a padlószőnyeg alapját reciklált halászhálók adják, rengeteg kárpitelem és a fejtámák pedig parafa-vinylből készültek.

Polestar-mit-Sitzen-aus-PET-Flaschen-560x373-812440f1a6300a0a

A Teslához hasonlóan a Preceptben is csak egy 15,3 colos tabletet találunk, melynek Android-alapú szoftverét a Google segítségével fejlesztették és adoptálták az autós környezethez.

A felettébb érdekes típus ára még nem ismert, de ha minden igaz, az idei Genfi Autószalonon megnézhetjük közelről is.