Parádésan törik a Mazda CX-30

Csaknem tökéletes védelemmel bír a felnőttekre nézve a Mazda CX-30, de a gyerek és a gyalogos védelem terén sem kell szégyenkeznie. Külön gratuált a Mazdának az Euro NCAP elnöke.

Mint minden új autónak, így a Mazda új crossoverének is át kellett esnie az Euro NCAP törésteszten. Persze senkiben sem volt félelem a teszt kapcsán, hiszen a japánok sorra szállítják le a biztonságos és jó minőségű modelleket, a CX-30 eredménye azonban okozott némi kellemes meglepetést. Egészen pontosan az történt, hogy a felnőtt védelemre 99 százalékot, azaz hajszál híján tökéletes értékelést kapott az autó. Mindezek mellett a gyermekek is biztonságban érezhetik magukat, legalábbis erre mutat rá a 86 százalékos eredmény.

Ha választani kell, akkor inkább egy CX-30-al gázoltassuk el magunkat, az erre érvényes 80 százalékos értékelés ugyanis szintén a legjobbak közé tartozik. Az aktív biztonsági rendszerek kapcsán elért 77 százalékos eredmény már nem annyira kiemelkedő, de ez csak annyit tesz, hogy nincs benne minden vezetést segítő kütyü, ami jelenleg a piacon kapható. Mondjuk ahhoz nem is elég drága a modell..

Az eredmények kapcsán viszont Michiel van Ratingen, az Euro NCAP elnöke külön gratulált a Mazdának a kiemelkedő eredmények miatt. „Van még pár autó, amit össze kell törnünk az idén, de igazán nem hiszem, hogy ennél jobb eredménnyel találkozhatunk majd ezeknél a modelleknél. Gratulálok a Mazdának a kitűnő konstrukció megalkotásáért”- mondta Michiel.