Páncélozott és mégis gyors: ez az AddArmor Audi RS7-ese

Egyre nagyobb a kereslet a páncélozott autókra, legalábbis ezt támasztja alá, hogy szinte minden héten bemutatnak egy újabb példányt a gyártók. Ez az Audi RS7 viszont nem csak véd a golyóktól, hanem nagyon gyors is.

Talán sosem találkozhatott a mostaninál nagyobb kínálattal az, aki páncélozott autót akar magának vásárolni. Lényegében ott tartunk, hogy nem csak igények szerint, hanem bizony ízlés alapján is talál mindenki magának ilyen járgányt. Itt van például az AddArmor Audi RS7 átirata, ami nem csak védi a benne ülőket, hanem piszok gyors is egyben. Az orrába épített 760 lóerős 4 literes turbós egység 3 másodperc alatt katapultálja 100-ra a járgányt, a végsebessége pedig 325 km/h.

Ezt annak köszönheti, hogy a szokványos ballisztikus acél helyett polikarbonát szövéssel mentek rá a mérnökök a védelemre, így a szokásos több száz kilós plusz súly helyett csak 90 kilóval nehezebb a golyóálló RS7, mint a mezei társai. Persze, a súllyal spórolásnak ára van, azaz a bombáktól és a nehéz fegyverektől nem véd a karosszéria, a maroklőfegyverek viszont nem jelentenek problémát neki.

Mindezek mellett akna detektorral, 360 fokos éjjellátó kamerával, füstcsapdával és gázosítást érzékelő berendezéssel is ellátja az AddArmor az RS7-et. Ez utóbbi ráadásul ha mérgező gázt észlel, automatikusan kioldja a gázmaszkokat, melynek köszönhetően egy különálló légtartályból friss oxigénhez juthat mindenki akár egy órán keresztül is.