Óvatosan újult meg a Honda Civic

Az UFO Civicet leváltó jelenlegi generáció már négy éve van a piacon, így elkerülhetetlen volt a modellciklus közepét jelző ráncfelvarrás. Az új Civic azonban még mindig annyira friss, hogy alig nyúltak hozzá a gyáriak.

A jelenlegi Civic generáció 2015-ben mutatkozott be, azaz már négy éve a piacon van. Vagy az idő repül észrevétlenül, vagy a Honda hozott össze egy tényleg időt álló autót, a lényeg, hogy még mindig annyira új jelenség a modell, hogy valószínűleg patthelyzetbe került a japánok ráncfelvarrásért felelős csapata.

Mert, hogy a modellciklus közepén elengedhetetlen a frissítés, ám egy alapból friss autóhoz nem érdemes látványosan hozzá nyúlni. Ennek tudható be, hogy a Civic 2020-as modellévében csak a ködfényszórók környezetén és a felni mintázatán változtattak, illetve a fényszóróbetéteket tették kicsit sötétebbé.

A beltérben a kormány új bőrözése lehet árulkodó, ám a legnagyobb változást csak a fül fogja észre venni: sokkal több hangszigetelést alkalmaztak, így jóval csöndesebb utazásban lehet részük az új vásárlóknak.

A motorpaletta és a műszaki tartalom változatlan maradt a beavatkozás során.