Ősszel mutatkozik be hivatalosan az elektromos Hummer

Új kedvcsináló videóval tudatta a GMC az érdeklődőkkel, hogy még idén ősszel bemutatkozik az elektromos Hummer, a világ első supertruck-ja.

Arról már korábban is lehetett hallani, hogy nagy visszatérésre készül a Hummer, mely most már nem önálló márkaként, hanem a GMC paletta tagjaként lesz elérhető. Még ennél is megdöbbentőbb, hogy elektromos lesz, ráadásul mindjárt a legerősebb villanyosok közé sorolja majd be a gyártó.

Az elektromos motorok teljesítménye nagyjából 1000 lóerő lesz, ami még ennél is megdöbbentőbb, hogy 15 ezer Nm nyomatékot ígérnek mellé a gyáriak. Ennek következménye, hogy ugyan óriási és kimondottan nehéz lesz a Hummer EV, a 100 kilométeres óránkénti sebesség eléréshez csupán 3 másodpercre lesz szüksége.

De ezeket nagyjából eddig is tudtuk, ami viszont a most frissen bemutatott beharangozó videóból kiderült, az az, hogy még idén ősszel bemutatkozik a végleges változat, majd pontosan egy év múlva megindul a gyártás is Detroitban. Az első példányok várhatóan 2022 tavaszán érkeznek meg a megrendelőkhöz.