Ősszel jön az elektromos Vivaro, ezzel ismét bővül az Opel elektromos palettája

A Corsa volt az első, a Mokka pedig tovább bővíti majd az elektromos Opelek számát. Azonban még előtte megérkezik a szintén villanyos Vivaro is.

Az Opel gőzerővel fejleszti az elektromos palettáját, mondhatni, hogy modelldömping van éppen náluk ezen a fronton. Nemrég érkezett meg ugyanis a tisztán elektromosként is kapható új Corsa, majd kiderült, hogy a Mokka is ilyen formában tér vissza a palettára. Azonban még előtte ősszel megérkezik a szintén elektromos áruszállító kisbusz, a Vivaro is.

Ennek örömére most újabb gyári képeket közölt az Opel, melyen azt is láthatjuk, hogy külsőleg szinte semmi különbség nem lesz a belsőégésű motorral szerelt és a villanyos változat között.

Élőben persze más a helyzet, hiszen az utóbbi teljesen hangtalanul suhan, ráadásul nem is keveset. A feláras 75 kWh-s akkumulátor csomagnak köszönhetően ugyanis WLTP szabvánnyal mérve is 330 kilométeres hatótávról beszélnek a gyáriak, ám az alap 50 kWh-s egység 230 kilométernyi tudása is bőven elegendő a városon belüli és környéki áruszállításra.