Összefogott a Mercedes és a BMW

Szó sincs tréfáról, tényleg megállapodott a két német rivális, hogy megállítsák a különálló techcégek folyamatos térnyerését a piacon.

Történelmi fontosságú egyezményt írt alá a minap a Daimler és a BMW, melynek értelmében közös mobilitási platformot indítanak a közeljövőben. A Jurbey névre keresztelt cégben mindkét félnek fele-fele arányú részesedése van.

Lényegében egy olyan platformról van szó, mely ellenőrzés alá veszi a most még különálló autómegosztó és elektromos autó töltő szolgáltatásokat. Különlegesség, hogy ez nem azt jelenti, hogy a már meglévő szolgáltatások teljesen egybe olvadnak, hanem inkább arról van szó, hogy a jövőben egymást segítve fejlesztenek, illetve a szolgáltatások között abszolút átjárhatóság lesz egyetlen platformon belül.

Ehhez természetesen saját applikációt fejleszt a Jurbey, mellyel akár autót bérelhetsz, annak töltőhelyet kereshetsz, sőt még saját navigációs rendszert is szeretnének piacra dobni.

Az együttműködés későbbiekben további közös fejlesztéseket jelenthet a modellpalettán belül is, egyes információk szerint ugyanis a következő Mercedes A-osztály és az 1-es BMW már ugyan arra az alapra épülhet fel.