Orosz klasszikus BMW-alapokon

Retró rovatunk keretében stílszerűen egy retró stílusú modellről szóló hírről emlékezünk meg: tavaly ilyenkor írtunk arról, hogy a BMW 3-as Coupét alakítottak át modern veterán autóvá az orosz Bilenkin Classic Carsnál.

Különleges autókat készít az oroszországi Bilenkin Classic Cars műhelye: a legutolsó BMW 3-as Coupét alakítják át a legapróbb részletéig egy retró stílusú autóvá. A Vintage névre keresztelt modell formaterve teljesen egyedi, nem egy régi típus újraértelmezése, bár kétségkívül sok márka termékére emlékeztetheti a szemlélőt. A cég képviselői szerint az autón mindent a vásárló igénye szerint alakítanak ki, és a legfinomabb anyagokat használják fel hozzá. Az átalakítás tényleg nagyon átgondolt, érdemes megnézni, hogyan sikerült a klasszikus stílusú utastérbe integrálni a BMW modernebb műszereit, kijelzőit és kezelőszerveit.

A Bilenkin Vintage nagy előnye, hogy egy retró stílusú, de modern műszaki alapokkal rendelkező autót használhatunk a mindennapokban, légzsákokkal és menetstabilizálóval, a veterán autókkal járó gondok nélkül. A műhely eddig két autót alakított át, az egyiket sötétebb, elegánsabb stílusban, a másik azonban meglehetősen harsány, egyedi ízlésre vall. Az utóbbival kapcsolatban elmondták, a céljuk az volt, hogy megmutassák, tényleg minden részletet a vevő igényei szerint alakítanak ki.

Az orosz cég már hozzávetőleges árakat is közölt, és a modern klasszikus meglehetősen drága mulatság: az alapul szolgáló autótól és a ráfordított munkától függően egy Bilenkin Vintage ára 130 ezer és 250 ezer euró közötti.