Óriási elektromos Mercedes áruszállító flottát állít forgalomba az Amazon

Az Amazon arra törekszik, hogy a világ legtisztább flottáját magukénak mondhassák az elkövetkező években. Alaposan megnőtt az esélyük a cél elérésére a most vásárolt 1800 darab elektromos Mercedes áruszállítóval.

Az Amazon csomagszállító szolgálata az egyik legdinamikusabban fejlődő ilyen jellegű cég Európában. A társaság vezetői fontosnak tartják, hogy az általuk használt autók városon belül tiszta üzemmel működjenek, ezért a flotta kialakításánál létfontosságú az elektromos hajtás megléte.

Ezért is döntöttek úgy, hogy mintegy 1800 darab villanyos Mercedes áruszállítóval újítják meg a flottájukat, melyből 1200 darab nagyméretű eSprinter lesz, a maradék 600 pedig a közepes eVito.

Mind a két modellhez a legnagyobb akkumulátor csomagokat rendelték meg, ami annyit tesz, hogy a Sprinter alatt egy 55 kWh-s szett dolgozik, melynek köszönhetően 160 kilométert képes egy töltéssel elmenni a méretes szállító, a Vito esetében pedig egy 41 kWh-s változat biztosítja a 184 kilométeres hatótávot. Bár mindkét adat aránylag kevéskének mondható, a gyártó és a csomagszállító cég szerint is bőven elegendő ekkora hatótáv a városon belüli napi kiszállításokhoz, hiszen a benzines és dízel járgányokkal sem mennek átlagosan többet egy átlagos műszakban.