Önvezető Volkswagenek köröznek majd a 2022-es foci VB helyszínén

Qatar és a Volkswagen együttműködése teszi lehetővé, hogy 2022-ben Doha városában önvezető autók szállítsák majd a vendégeket a FIFA foci VB alatt. Már most elkezdődött az infrastruktúra kiépítése.

2022-ben Doha, Quatar ad otthont a FIFA foci VB-nek. Természetesen egy gazdag országról van szó, így biztos nem aprózzák majd el a látványos megoldásokat. Többek között ezért is kezdődött meg egy együttműködés a Quatar Investment Authority (QIA) és a Volkswagen között, melynek az a célja, hogy a világbajnokság idején már tele legyen a környék önvezető járgányokkal.

Bizony, a célkitűzés szerint az emberek szállítását az arab országban nem hagyományosan buszokkal, hanem magukat vezető kisbuszokkal oldják majd meg. Természetesen a villany hajtás is garantált a környezetvédelem jegyében.

A hátralévő két év gyorsan letelik, ezért már most megkezdődtek a fejlesztések. Fejleszt a Volkswagen is gőzerővel, hiszen az ID.Buzz kisbuszoknak el kell készülniük, illetve a környékbeli infrastruktúra, töltők elhelyezése és az úthálózat önjáró autó kompatibilissé tétele is javában zajlik már.