Önvezető utasszállító dobozt mutatott be a Cruse

A Cruse már a teljesen önvezető korszakra készül, legalábbis ezt sejteti a most bemutatott városi tanulmánya, az Origin. Csak utasok kapnak benne helyet, sofőrre még kiegészítőként sincs szükség.

Egyre több vállalat látja meg a jövő közlekedési alternatíváját az önvezető technológiában. Van, aki 2-es, 3-as szintű rendszerben gondolkodik, a bátrabbak már eljátszanak az autópályán már egyedül is elboldoguló 4-es szint gondolatával is. Aztán jönnek a tech cégek, akik a legtöbbet akarják kihozni a dologból, azaz csak a kormány és sofőr nélküli 5-ös szint jöhet szóba.

Ilyen a Cruse is, aki egy olyan tanulmánnyal állt elő Origin néven, melyben csak az utasoknak van hely, ráadásul ők is egymással szemben ülnek a jobb helykihasználás és a kommunikáció akadálymentesítése érdekében. Lényegében egy magától, négy keréken guruló dobozról van szó, melyet a General Motors elektromos platformjára építettek fel.

Egyelőre pontos technikai részleteket és dátumokat nem árultak el a Cruse képviselői, de azt kihangsúlyozták, hogy végig akarják vinni a projektet, azaz ha tőlük telik, akkor évek múlva tényleg sofőr nélkül furikázhatunk a városban, miközben egymással szembe ülve megbeszéljük a világ dolgait.