OLED-es hátsó lámpákat kap az Audi Q5

Eddig kizárólag a sportosabb modellekhez volt elérhető az Audi OLED technológiás lámpája, ám a jövőben akár a Q5 vásárlók is kérhetik a továbbfejlesztett verziót. Változtatható rajzolatot és animáció megjelenést ígér az új fényforrás.

Az Audi már korábban bemutatta az OLED technológiás hátsó lámpáit, melyeken egészen különleges rajzolatokat lehet megeleveníteni. Ez eddig egyedül a TT RS és az R8 tulajdonosok kiváltsága volt, ám most egy frissítéssel a Q5 tulajos is hozzá juthatnak, ráadásul továbbfejlesztett kivitelben.

A Q5 OLED lámpáinak rajzolata ugyanis akárcsak a digitális műszerfal dizájnja, többféleképpen is megváltoztatható az infotainment rendszer menüjében. Ráadásul nem csak a fények rajzolata, hanem a nyitáskor-záráskor megjelenő animáció is teljesen testre szabható.

A technológia továbbá lehetővé teszi azt is, hogy jelzéseket küldjünk vele a mögöttünk haladónak. Ha például valaki túl közel gurul a kocsi hátuljához, a rendszer egy villantással hívja fel a másik autós figyelmét arra, hogy nem kéne tovább haladnia előre. De ez csak az első ilyen funkció, a gyáriak ígérete szerint a későbbiekben más figyelmeztető ábrák is megjeleníthetők lesznek a hátsó lámpákon.