Okosan frissült a Lexus nagy szabadidő modellje

Megérkezett a Lexus RX jelenlegi generációjának első komolyabb frissítése. A gyáriak okosan, a felhasználók visszajelzéseit hallgatták meg a hiányosságok pótlásánál.

A Lexus legnagyobb szabadidő modellje mélyreható felfrissülésen ment keresztül. Bár kívül csak a fényszórók és a lökhárítók rajzolata lehet árulkodó, a lemezek alatt számos változtatás történt.

Ilyen például, hogy javítottak az autó merevségén, lévén, hogy lényegesen több lézeres hegesztést és nagy szilárdságú ragasztást alkalmaztak az összeszerelésnél. A merevebb kanyarstabilizátorok a kanyarstabilitást javítják, akár csak az újonnan bevezetett kanyarodássegítő asszisztens, mely a kanyarban adott erős gázadáskor jelentkező bizonytalanságot korrigálja.

Belül nagy változás, hogy végre meghallgatták a vásárlók kéréseit és érintős képernyőre cserélték a hagyományos infotainment monitort. Szintén javították a hosszabb L kivitelnél sokak által kritizált harmadik üléssor előtti lábtér méretét, melyet a második üléssor áttervezésével értek el.

Mindezeknél is fontosabb újítás az ebben a modellben debütáló BladeScan LED fényszóró, melynek lényege, hogy a LED két folyamatosan nagy sebességgel forgó tükörpengére vetíti a fénysugarát. Ezzel azt érték el a gyáriak, hogy a forgás mértékének állításával és a fénysugár villámgyors kapcsolgatásával úgy lehet az út bizonyos részeit erőteljesebben megvilágítani, hogy az senkit sem fog elvakítani.